H Δρ. Jane Goodall στην Ελλάδα! #JaneGreece2018

28 Νοεμβρίου, 2018 ΝΕΑ

Σε ένα μεγάλο γεγονός για τους φίλους της επιστήμης στην Ελλάδα, το Jane Goodall Roots & Shoots Greece ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την επίσκεψη της  Δρ. Τζέιν Γκούντολ, τον προσεχή Δεκέμβριο σε τρεις ελληνικές πόλεις! Η διεθνούς φήμης πρωτευοντολόγος, ηθολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει τρεις ομιλίες μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο (Κρήτης).

Η Τζέιν Γκούντολ αναγνωρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες γυναίκες επιστήμονες της εποχής μας. Η μεγάλη επιστημονική της συνεισφορά ξεκίνησε ήδη από τη δεκαετία του 1960, όταν η πρωτοπόρος μελέτη της πάνω στη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων στην Τανζανία άλλαξε όλα όσα πιστεύουμε για το ανθρώπινο είδος και τα ζώα.  Η επιστημονική της έρευνα απέδειξε ότι ο άνθρωπος δεν ήταν το μοναδικό είδος που μπορούσε να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί εργαλεία και πως τα ζώα έχουν συναισθήματα και προσωπικότητα, ταράζοντας τα νερά της επιστημονικής κοινότητας. Όμως η συνεισφορά της στην επιστήμη συνεχίστηκε και εκτός της προσωπικής της εργασίας: Εκτός από τη συγγραφή δεκάδων βιβλίων για παιδιά και ενηλίκους και τη συμμετοχή της στη δημιουργία  ντοκιμαντέρ, το 1977 ίδρυσε το φημισμένο πλέον Ινστιτούτο Τζέιν Γκούντολ το οποίο συνεχίζει την επιστημονική της έρευνα και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών στις αφρικανικές χώρες.

To 1991 δημιούργησε το πρόγραμμα Roots & Shoots (Ρίζες και Βλαστοί), μέσω του οποίου νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής», με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο. Περισσότερες από 150.000 ομάδες παιδιών και νέων δραστηριοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Το επίσημο ελληνικό γραφείο  Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece ιδρύθηκε το 2017 και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική οργάνωση, πραγματοποιώντας σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και δίνοντας υποτροφίες σε παιδιά και νέους για επιστημονικές εργασίες.

Στην ηλικία των 84 ετών, η Δρ Τζέιν Γκούντολ συνεχίζει να ταξιδεύει 300 μέρες τον χρόνο, δίνοντας διαλέξεις για την περιβαλλοντική κρίση, διακηρύσσοντας την πεποίθηση και την ελπίδα πως το ανθρώπινο είδος θα καταφέρει τελικά να λύσει τα προβλήματα που προκάλεσε στον πλανήτη.

H ομιλία της με τίτλο «Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Δρ Τζέιν Γκούντολ» θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση και απευθύνεται στο ευρύ κοινό: επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εφήβους και ενήλικες που επιθυμούν να την συναντήσουν και να εμπνευστούν από το έργο της.

Η Δρ Τζέιν Γκούντολ θα παρευρεθεί επιπλέον σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα συνεργαζόμενα σχολεία American Community Schools Aθήνα και Pinewood American International School (Θεσσαλονίκη) και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατά τη διάρκεια των οποίων μαθητές που έχουν ολοκληρώσει πρότζεκτ μέσω του προγράμματος Jane Goodall’s Roots & Shoots θα μπορέσουν να της τα παρουσιάσουν. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά για μαθητές που έχουν πραγματοποιήσει πρότζεκτ και μόνο με δήλωση συμμετοχής. Το πρόγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί από τα συνεργαζόμενα σχολεία και το μουσείο, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η επίσκεψη της Δρ Τζέιν Γκούντολ στην Ελλάδα είναι μία πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece, η διοργάνωση των εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς που ενστερνίζονται το όραμα, τις αξίες και τη συνεισφορά της Τζειν Γκούντολ προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Είσοδος ελεύθερη για όλες τις ομιλίες.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Ομιλιών και συνεργαζόμενων φορέων ανά περιοχή:

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Η επίσκεψη της Δρ. Τζέιν Γκούντολ στη Θεσσαλονίκη στις 9 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται από το Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το British Council. Χορηγός:  Pinewood American International School

Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη 546 23, τηλ. 231 037 8400

Ώρα προσέλευσης: 17.00
Ώρα έναρξης: 17:30

Facebook Event Thessaloniki ‘

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / ΑΘΗΝΑ / ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Η επίσκεψη της Δρ. Τζέιν Γκούντολ στην Αθήνα, στις 10 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται από το Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece, τη Save a Greek Stray, το θέατρο Παλλάς, το British Council και τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo. Με την Υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας και χορηγούς το American Community Schools (ACS) και  το St George Lycabettus Hotel.

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, 105 64, τηλ. 21 0321 3100

Ώρα προσέλευσης: 17.00
Ώρα έναρξης: 18:00

Facebook Event Athens

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / ΚΡΗΤΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η επίσκεψη της Δρ. Τζέιν Γκούντολ στo Ηράκλειο (Κρήτης), στις 11 Δεκεμβρίου,  διοργανώνεται από το Jane Goodall’s R&S Greece , το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέγας χορηγός: Aegean Airlines. Χορηγός: Galaxy Hotel.

Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, Πλαστήρα και Ρωμανού, Ηράκλειο, Κρήτη 71 201, τηλ. 2810 229618

Ώρα προσέλευσης: 17.30

Ώρα Έναρξης: 18.30

Facebook Event Creta

Περισσότερες πληροφορίες:
[email protected]
Website: www.rootsandshoots.gr
Facebook: Jane Goodall’s R&S Greece