Η Formula 1 στο Thessaly Science Festival!

22 Σεπτεμβρίου, 2018 ΝΕΑ

Ποιά είναι τα μυστικά της κατασκευής ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 ; Πώς μπορούμε εφαρμόζοντας επιστημονικές γνώσεις να σπάσουμε τα ρεκόρ ταχύτητας; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις θα μας απαντήσει η Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έρχεται στο Thessaly Science Festival για ένα τριήμερο σε μεγάλες ταχύτητες!

Στη διαδραστική έκθεση του Φεστιβάλ που θα ανοίξει τις πόρτες της στο Μύλο του Παππά από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την κορυφαία μονοθέσια φόρμουλα που κατασκεύασαν οι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος  Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με σκοπό τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές μηχανικούς, Formula Student!

Πώς συνδυάζεται η επιστημονική γνώση με το πάθος για την ταχύτητα;

Το πάθος και η όρεξη της ομάδας για το αντικείμενο των σπουδών τους τους οδήγησε να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους πέρα από τα στενά όρια του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών, ταξιδεύοντας από τις αίθουσες διδασκαλίας στις πίστες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Η ομάδα αξιοποιεί τις γερές βάσεις στη μηχανική υλικών και ρευστών και τη χρήση προγραμμάτων προσομοίωσης για την κατασκευή και βελτιστοποίηση ενός απόλυτα λειτουργικού μονοθεσίου αγώνων ταχύτητας. Αυτά ακριβώς τα μυστικά της ταχύτητας θα μας εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια, συστήνοντάς μας τον Thireus R,  το τελευταίο αναβαθμισμένο τους μοντέλο Formula 1, που θα ενθουσιάσει αναμφίβολα το κοινό!

Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις αγωνιστικές πίστες

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ομάδα συστάθηκε το 2009 , με στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula.  Απώτερος σκοπός τους είναι η συμμετοχή και η διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student, ανάμεσα στα τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Στο ιστορικό της ομάδας συγκαταλέγονται τρία μοντέλα μονοθέσιων και δύο βελτιωμένα μοντέλα αυτών, ο Chiron, ο Nessus, ο Nessus R, ο Thireus και το αναβαθμισμένο του μοντέλο, ο Thireus R. Την φετινή σεζόν η ομάδα θα επικεντρωθεί στην κατασκευή του νέου της μονοθεσίου, Αmphion,  το οποίο και ετοιμάζεται για τους διαγωνισμούς Formula Student το καλοκαίρι του 2019.

Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον «Θηρέα» και τον «Αμφίωνα» και να ξεσκεπάσετε τα μυστικά της ταχύτητας στη διαδραστική έκθεση του Thessaly Science Festival!

Τίτλος δράσης: H Formula 1 στο Thessaly Science Festival || Ημερομηνίες: 11-13 Οκτωβρίου || Διαδραστική έκθεση ||