Οι Science Reactors έρχονται στο ThSF!

2 Οκτωβρίου, 2018 ΝΕΑ

 

 

 Stand up Science  από τους Science Reactors

    Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και «απολαυστική»;

Οι Science Reactors,  με το γνωστό «ανατρεπτικό» τους ύφος. κέφι και σαφήνεια,  έρχονται  την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 21.00 στο Thessaly Science Festival για…να μας πείσουν.

Με το Stand up Science στα χνάρια του Stand- up comedy  και το Science on Stage  οι Science Reactors προσπαθούν να αναδείξουν ένα άλλο πρόσωπο της επιστήμης, προβάλλοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες  κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη. Οι  επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή λέγοντας τις δικές τους επιστημονικές ιστορίες  και κυρίως… προσφέροντας άφθονο γέλιο!

Το Stand  up Science παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014. Έκτοτε  η ομάδα συμμετέχει με ξεχωριστή επιτυχία σε επιστημονικά φεστιβάλ, Βραδιές του Ερευνητή, TEDx, φεστιβάλ Κωμωδίας και  δίνει τις δικές της παραστάσεις σε θέατρα αποκτώντας όλο και περισσότερους δικούς της fans. Η ΕΡΤ  πρόσφατα τους έκανε ένα αφιέρωμα στο πλαίσιο της σειράς Close up/ επίσημη συμμετοχή της στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη.

Μην τους χάσετε!

Στο Thessaly Science Festival συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Χαρά Αφαλωνιάτη, κτηνίατρος

Στέφανος Γιαγτζόγλου, βιολόγος

Ερμής Ζαχαρόπουλος, πληροφορικός

Κυριάκος-Αλέξανδρος Οικονόμου, φοιτητής ιατρικής

Χρήστος Πανταζίδης, χημικός

Αλέξανδρος Σουρτζής, χωροτάκτης-πολεοδόμος

Παρουσιάζει ο Στέφανος Γιαγτζόγλου

 Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Eπικοινωνία της Επιστήμης

Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, σκηνοθέτης

Τίτλος δράσης: Stand up Science || 12 Οκτωβρίου, 21.00|| Αίθουσα: Marie Curie|| Βραδινές εμφανίσεις