Το ΤΕΙ Θεσσαλίας καινοτομεί!

23 Σεπτεμβρίου, 2018 ΝΕΑ

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για να αναγνωρίσουμε ασθένειες των φυτών; Πώς μια διπλωματική  εργασία μπορεί να γίνει εφαρμογή που θα ενισχύσει τις ταξιδιωτικές εμπειρίες μας στην Ελλάδα? Δύο ομάδες που ξεκίνησαν από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας έρχονται στη Διαδραστική Έκθεση του Φεστιβάλ για να μας συστήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους!

Εμπλουτίστε τις περιηγήσεις σας!

Η εφαρμογή «Univtag» της εταιρείας ΙΤΒΙΖ, ξεκίνησε να αναπτύσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας  του φοιτητή του ΠΜΣ «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές & Φορητές Εφαρμογές» Δημήτρη Γραβάνη, κι εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη υλοποίηση υπό τη στέγη μιας καταξιωμένης εταιρείας της Θεσσαλίας, που στόχο έχει να αναβαθμίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν και να ενισχύσει τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του ελληνικού και διεθνούς κοινού επισκεπτών της Ελλάδας. Πρόκειται για μια εφαρμογή ηχητικής ξενάγησης με στοιχεία πλοήγησης, απλή στη χρήση κι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους. Η εφαρμογή αναμένεται να διατεθεί ελεύθερα και δωρεάν στους χρήστες για το λειτουργικό σύστημα Android, μέσω του Google Play Store εντός του 2018. Ελάτε να τη γνωρίσετε από κοντά!

Διάγνωση Ασθενειών με Έξυπνα Τηλέφωνα

Η εφαρμογή Plant Disease, που θα μας παρουσιάσει ο αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Πετρέλλης του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, σχεδιάστηκε για να αναγνωρίζει αναγνωρίζει ασθένειες φυτών από ανάλυση φωτογραφιών κινητών τηλεφώνων που απεικονίζουν φύλλα ή καρπό που έχει προσβληθεί από παθογόνο οργανισμό, μόλυνση από φυτοφάρμακα ή άλλες ασθένειες.  Αλλά δεν σταμάτησε εκεί- μια παρόμοια εφαρμογή, με το όνομα Skin Disease,  χρησιμοποιεί τις ίδιες αρχές κατηγοριοποίησης φωτογραφιών για να αναγνωρίσει δερματικές παθήσεις- κάτι που θα μπορούσε να έχει σημαντική εφαρμογή στη διάγνωση ασθενειών! Ελάτε να δείτε εν δράσει την καινοτόμο εφαρμογή, που έχει αναγνωριστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, και μάλιστα φέρει 2 σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Επισκεφτείτε μας στο Thessaly Science Festival για να σας εξηγήσουμε πώς το κινητό σας θα μπορεί σύντομα να σας ξεναγεί σε μνημεία και αξιοθέατα της Ελλάδας- αλλά ίσως και να βοηθάει γιατρούς και γεωπόνους στην καθημερινή τους εργασία!

Τίτλος δράσεων: Εμπλουτίστε τις περιηγήσεις σας!  και Διάγνωση ασθενειών με έξυπνα τηλέφωνα || Ημερομηνίες: 11-13 Οκτωβρίου || Διαδραστική έκθεση ||