Ένα «μιούζικαλ» στην έναρξη του Thessaly Science Festival!

5 Οκτωβρίου, 2018 ΝΕΑ

Σ’ένα Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, που θέλει να προσκαλέσει τους νέους να δουν την επιστήμη…με άλλο μάτι, θα πρέπει οι ίδιοι οι νέοι να έχουν τον πρώτο λόγο…  Γι’αυτό έχουμε τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσουμε ότι οι τελετές έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ θα λάμψουν από το ταλέντο, τη φρεσκάδα και την ενεργητικότητα των μαθητών/καλλιτεχνών του  Μουσικού Σχολείου Λάρισας!

Στιγμές από…ταινία στην τελετή έναρξης του Thessaly Science Festival!

Στην τελετή έναρξης, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 21.00, στο Θεσσαλικό Θέατρο, το Σύνολο Μουσικής Μιούζικαλ και Κινηματογράφου θα μας μαγέψει με μουσική και χορό εμπνευσμένα από μεγάλες επιτυχίες κινηματογραφικής μουσικής, από την Disney μέχρι τη La La Land, και θα δώσει στην έναρξη του Φεστιβάλ την πιο θετική ενέργεια!

Το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες Λυκειακών τάξεων. Ιδρύθηκε το 2012, με υπεύθυνη την καθηγήτρια πιάνου, κ. Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, και-από το 2016- βοηθό/πιανίστα του Συνόλου την καθηγήτρια κ. Παρασκευή Καραγιάννη. Το σύνολο αποτελείται από αυτόνομη ορχήστρα και χορωδία οι οποίες συνδυάζουν τη μουσική με το χορό και το θέατρο, παρουσιάζοντας έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο προσέγγισης της χορωδιακής μουσικής, και όχι μόνο.

Το ευέλικτο ρεπερτόριό τους αποτελείται από soundtracks ταινιών και μελωδίες από musicals, δραματοποιημένες, χορογραφημένες, a capella ή… σε συνδυασμό όλων των παραπάνω. Η πολυσχιδής δραστηριότητα του συνόλου αναδεικνύεται από τη συνεργασία του με τοπικούς φορείς, τη συμμετοχή του σε χορωδιακά φεστιβάλ και τις επισκέψεις σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ έχει κάνει και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις!

Υπεύθυνοι καθηγητές : Φρόσω Κτιστάκη, Παρασκευή Καραγιάννη

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Λάρισας: Σωτήριος Αναγνωστόπουλος

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι:

Αθαναηλίδη Μαριάννα, Αντζουλάκου Αλίκη, Γκαντζώρα –Κορκιδάκη Λυδία, Γραμμένου Γεωργία, Γκανά Αγγελική, Δημπέτρη Ανδριάνα, Καρακαξά Ραφαέλα, Κουκουράβα Έλενα, Κυρίτση Κωνσταντίνα, Λεκαράκος Δημήτρης, Λεκαράκου Σταυρούλα, Μάμμου Αγγελική, Μαραμή Μαίρη, Μουρατίδη Μαρία, Ντάγγαλου Λίνα, Οιχαλιώτη Κλαίρη, Παπαδημητρίου Κατερίνα, Παπαιωάννου Ηράκλεια, Παπανικολάου Βιβή, Παράφορου Μυρτώ, Παρίση Αναστασία, Παυλοπούλου Βίκυ, Πλιάτσικας Θανάσης, Ραχμάνη Κωνσταντίνα, Σαγρής Βύρων, Σπηλιώτη Άννα, Σπυρόπουλος Αιμίλιος, Συρινιάν- Κυριτσιάν Γιάννης, Σωτηρίου Ιόλη, Τερζή Δήμητρα, Τόλιου Αρετή, Τούσιας Αλέξανδρος, Τουφεξής Αχιλλέας, Τρικούπη Έλενα, Τσιτσιάμη Φανή, Τσιτσιβά Ιωάννα, Φερφυρή Αγγελική, Χασιώτης Φίλιππος, Χρήστου Νάντια, Χριστάκου Βένια, Χρυσικού Σοφία, Βλαχοστέργιου Βασιλική, Δεληγιάννη Πηνελόπη, Ήραντου Νεφέλη, Κουκουμπλιάκου Μυρτώ, Παπακώστας Κων/νος

Τίτλος δράσης: Τα παιδιά με τον ήλιο στα μάτια||  11 Οκτωβρίου, 21.00 || Αίθουσα: Θεσσαλικό Θέατρο || Βραδινές Εμφανίσεις